Nytt

Ribe

Trenger nesten en omtale i seg selv. Ribe er en by vi kommer tilbake til år etter år. For oss blir det ikke sommerferie uten et besøk i den lille byen ved vadehavet. Alt er svært godt beskrevet i byens egne hjemmesider. Isvaflen i Overdammen har etter vår mening “verdens beste” Belgiske vafler. Butikke ble flyttet høsten 2009. Sommeren 2019 var Isvaflen på samme sted med like gode vafler.
Danmark Plasser vi har besøkt på Jylland
© Ståle Aabø 2022
Campingtur.no

Riebe Camping

Fin og sjarmerende campingplass som ligger 1,5 km utenfor Danmarks eldste by. Plassen har romslige oppstillingsplasser på gressplen med god drenasje. Hovedservicebygningen var ny i 2008. Plassen har oppvarmet svømmebasseng og cafè. Dette er en fin plass for de som vil oppleve området rundt Ribe kombinert med besøk i Legoland. 2011 Nytt besøk. Campingplassen har gjennomgått en fantastisk oppjustering. Ribe Camping er blitt en av europas flotteste campinganlegg. Nye sanitæranlegg, hytter og oppgraderte stanplasser- alt er lekkert. Vi gleder oss til neste besøk. I 2019 var vi på nytt besøk. Samme gode standard, men plassen var blitt mye større. Flotte parseller.

Århus Camping

Aarhus Camping ligger i utkanten af Lisbjerg, kun 2,5 km utenfor Århus. Plassen ligger delvis i et gammelt sandtak og er omgitt av skog. Plassen har forskellige nivåer og det er mulig å finne både åpne og solrike plasser såvel som plasser med le og skygge. Campingen er inndelt i store parseller og det er god plass. Grunnen er godt drenert gress. Fine service bygg, og god service. 2010 Også i 2010 besøkte vi plassen. Denne gangen var det betydelig vanskeligere å “finne” campingen da det var bygget et nytt veikryss og motorveier i området. Skilter manglet fullstendig. Med en udatert GPS var utfordringen stor. Omleggingen av veien var også en frustrasjon for eirene av plassen. Som før er dette en flott plass med svært god service. Svømmebasenget var oppjustert og var flott. 2011 2018 Mer om plassen her.

Jesperhus Resort

Dette er også en av ungenes favorittplasser. Jesperhus er en stor campingplass som har eget vannland. Plassen ligger bare noen hundre meter fra blomster-parken. Campingen er godt organisert med fine servicebygg og god butikk inne på området. Dette er en plass hvor man for noen dager kan parkere bilen og slappe av. Kombinasjonsbilleter gjør at man har adgang til både badelandet og blomsterparken. Oversiktsbildet som ligger på hjemmesiden deres viser ikke det kupperte terenget som plassen egentlig har. Standplassene er romslige, men det blir lett gjørmete rundt forteltet. 2010 Dette er en bankers også i år. Det var få besøkende da vi var der i midten av juni. Alt var som det var i 2009. Mer om plassen her.

Ebeltoft Strandcamping

Ebeltoft Strandcamping ligger idyllisk til ved en kilometer lang sandstrand. Dette er den eneste vestvendte stranden på østkysten. En har en storslått utsikt mot Fregatten Jylland som ligger i dokk ved havnen i Ebeltoft Oppstillingsplassene har strøm. Bakken er sand/gress med god drenasje. Rene og fine servicebygninger med egne puslerom hvor en kan stelle/bade små barn. Det er en del støy fra veien bak campingplassen. Dette er en fin plass for å nå attraksjoner som Randers Regnskog, Kategatsenteret Den gamle bydel i Ebeltoft oser av nostalgi. Caféer, restauranter og spennende butikker ligger idyllisk plassert i de snirklede middelaldergatene med brostein, skjeve bindingsverkhus og stokkroser.
Campingplassen ligger helt syd langs A8 mellom Kruså og Gråsten. Litt kronglete vei ned fra A8 hvis en har stor vogn pga trange gater og parkerte biler. Dette er en liten fin TopCamp som ligger like ved sjøen. Fine oppstillingsplasser både for vogner og autocampere. Plassen har et lite innendørs svømmebaseng. Servicbyggene er av varierende stand. De nyeste er svært bra. Plassen har en nydelig beliggenhet mot fjorden, og er et godt utgangspunkt for besøk hos Otto Duborg i Tyskland eller et besøk på Gråsten slott og slottshave. Gendarmstien går også gjennom campingplassen. Les mer om Gendarmstien på Wikipedia her.